Пляцок “Очі цариці” з желейним прошарком

Цей пляцок не тільки дуже смачний та ніжний, а ще й красивий у розрізі, з тонким прошарком желе і двоколірними коржами.

Пляцок “Очі цариці”

Форма 20×30 см. Шоколадне тісто: 6 жовтків+2 яйця+200 г цукру збити до збільшення маси. Додати 50 мл олії, перемішати. Вкінці додати сипучі: 1 ч. ложку розпушувача,
30 г какао, 100 г борошна.
Світле тісто на білках: 6 білків збити до утворення стійких піків. Додати поступово 220 г цукру+50 мл олії+100 г крохмалю. Вкінці додати 1 ст. ложку оцту.
Спочатку викласти темне тісто, а зверху обережно світле. За допомогою зубочистки зробити візерунок по тісту знизу вверх.
Випікати при температурі 170 °С приблизно 40 хв.
Крем: 0,5 л молока, 80 г цукру, 1 п. пудингу, 300 г масла.
350 мл молока і цукор поставити на вогонь. У решті молока розчинити пудинг і влити до кип’ячого молока. Варити до загустіння. Охолодити до кімнатної температури. М’яке масло збити протягом 2 хв, поступово добавляючи охолодженний крем.
2 п. будь-якого желе розчинити у 300 мл кип’ятку. Дати охолонути до гелеподібного стану.
Збирання пляцка. Корж розрізати на дві частини, викласти половину крему, далі викласти печиво Колобок або від Деліції (приблизно піде 400 г). На печиво викласти желе, поставити в холодильник на 15 хв, щоб желе добре схопилося. Далі іншу половину крему і другу половину коржа. Зверху прикрасити розтопленим шоколадом. Дати настоятися в холодильнику.
Рецепт Лілії Цвіт. пекла і фотографувала Наталя Крихівська
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook