Пляцок “Макова вишенька”
Склянка 250 мл. Форма 20Х40 см.
Шоколадно – кокосове тісто: 1 п. маргарину, 4 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка порошку до печива, 3 ст. ложки какао, 2 скл. борошна. А також: 4 білки, 1 скл. цукру, 200 г кокосової стружки.
Маргарин розтопити. Жовтки збити з цукром, додати охолоджений маргарин, сметану, порошок до печива, какао і борошно. Викласти тісто на дві бляшки, зверху на тісто викласти 4 білки збиті з 1 скл. цукру на піну і вимішані із 200 г кокосової стружки. Спекти два коржі при 170 ОС.
Маково – вишневе тісто: 2 скл. маку, 150 г масла, 1 скл. цукру, 1,5 скл. вишень, 3 яйця, 1 ст. ложка манки, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка сухарів, 1 ч. ложка поршку до печива, 1 ст. ложка борошна.
Мак запарити і втерти, яйця збити з цукром, додати все решту, вимішати і спекти корж (бляшку застелити пергаментом).
Крем: 350 г масла або сметани, 1 б. вареного згущеного молока, 1 ст. ложка кави.
Для крему 350 г масла або сметани збити з 1 б. вареного згущеного молока, додати 50 г коньяку, 1 ст. ложку кави, розведеної в 1 ст. ложці гарячої води.
Зверху залити шоколадом.
Рецепт Лілії Денисовської