Пляцок “Коліжанка”
Білий корж: 3 яйця ( білки збивати самі без цукру), жовтки збити з 3 ст. ложками цукру. Додати білки до жовтків, акуратно вимішати, додати 3 ст. ложки муки і 1 ч. ложку розпушувача, знову вимішати. Форму 20Х30 см змасти, викласти тісто і пекти до готовності.
Коричневий корж: 4 яйця збити з 6 ст. ложками цукру, додати 2 ст. ложки муки, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложку розпушувача. Пекти до готовності.
Кокосовий корж: 5 білків збити з 1 скл. цукру, додати 2 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки соку лимона і 200 г кокосу. Пекти до готовності.
Горіховий корж: 5 білків збити з 200 г цукру, додати 1 ст. ложку меду, 1 ст. ложку муки, 1 ст. ложку крохмалю, 200 г горіхів різаних. Спекти.
Крем: 800 мл молока, 10 жовтків, 3 ст. ложки муки, 3 ст. ложки крохмалю, ванілін, 15 ст. ложок цукру. Усе ретельно вимішати і варити до загустіння, охолодити. Збити 400 г масла і потрохи додавати крем. Крем поділити на 3 частини, до однієї додати 2 ст. ложки какао, до 2 – різані ананаси, до 3 – різані персики.
Скласти торт: білий корж – ананасовий крем – горіховий корж – шоколадний крем – кокосовий корж – крем персиковий – коричневий корж. Зверху залити шоколадом.
Рецепт і фото Ірини Татарин