Пляцок “Кармен”
- Тісто. 150 г масла, 130 г цукру, 3 жовтки, 300 г просіяного борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
- Сирна маса. 800 г кисломолочного сиру, 4 яйця, 200 г сметани, 50 г крохмалю, 200 г цукру, 40 г маку, цедра 1 лимона.
- Корж з вишнями та кокосовим безе: 3 білки, 160 г цукру, 80 г кокосової стружки.
- Вишневий крем. 500 мл соку з вишень, 40 г кукурудзяного крохмалю або вишневого пудингу, 250 г масла.
- А також 1 кг вишень, 0,5 л вишневого соку.
Сирний корж
Форма 25Х35 см. Тісто. 150 г масла змішати з 130 цукру, додати 3 жовтки, вимішати до однорідності. 300 г просіяного борошна змішати з 1 ч. ложкою розпушувача, замісити м’яке тісто. Розділити на три частини. До однієї додати 1 ст. ложку какао, вимісити.
Сирна маса. 800 г кисломолочного сиру, 4 жовтки, 200 г сметани, 50 г крохмалю – збити блендером. Окремо збити білки, з дрібкою солі, додати 200 г цукру, збити до густих піків та додати до сирної маси. Сирну масу розділити на 2 частини. До однієї додати 40 г перетертого маку, а до другої – цедру з одного лимона.
Розкотити одну частину білого тіста на пергаменті, посипаному борошном, перекласти у форму разом з пергаментом, на тісто викласти сирно-макову масу, потім викласти 0,5 кг вишень (у своєму соку), легенько втиснувши у сирно-макову масу, розрівняти, посипати через ситечко 1 ст. ложкою какао. Викласти сирну масу з цедрою, притрусити какао, затерти половиною коричневого тіста з морозилки. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 170 ОС 45-50 хвилин.
Корж з вишнями та кокосовим безе
3 білки збити з 160 г цукру, додати 80 г кокосової стружки, легенько перемішати.
Другу частину білого тіста розкотити, посипати 1 ст. ложкою какао, викласти 0,5 кг вишень, а зверху – кокосове безе, потерти решту коричневого тіста, посипати жменею горіхів волоських. Випікати при температурі 170 ОС 40 хвилин. Коржі остудити.
Вишневий крем
400 мл соку з вишень довести до кипіння. До 100 мл соку додати 40 г кукурудзяного крохмалю або вишневого пудингу, додати до киплячого вишневого соку, варити до загустіння, остудити до кімнатної температури.
Збити 250 г м’якого масла та, поступово додаючи заварну вишневу масу, збити до пухкої маси.
На сирний корж викласти увесь крем, накрити другим коржем, прикрасити за бажанням.
Рецепт Наталії Сус. Пекла і фотографувала Магдалина Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 60