Пляцок “Яблучний делікатес”
Світлий бісквіт: 8 яєць, 1 скл. борошна, 1 скл. цукру, 2 ч. ложки порошку до печива.
Окремо збити білки та жовтки з цукром, а потім вимішати. Додати борошно та порошок до печива. Акуратно перемішати, вилити у форму діаметром 25*25см. Випікати 25 хв. при 180 градусах.
Темний бісквіт: 4 яйця, 1/2 скл. цукру, 1/2 скл. борошна, 1 ч. ложка порошку печива, 2 ст. ложки какао.
Темний бісквіт готується так, як і світлий, але з додаванням какао.
Маса яблучна: 1 і 1/2 кг яблук, 1/2 скл. цукру, 1/3 скл. води, 2-3 ст. ложки желатину.
Почистити яблука і нарізати на кубики. Додати цукор та воду, потушити. до гарячих яблук додати набряклий желатин. Остудити.
Заварний крем: 500 мл молока, 1 п. масла, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ванільний цукор, 7 ст. ложок цукру.
У склянці молока розчинити борошно та крохмаль. Решту молока, цукор поставити на вогонь. Коли молоко закипить, додати у нього борошняну суміш, і не припиняючи помішувати, зварити крем. Охолодити та з’єднати з маслом, а тоді збити.
Додатково: 250 г вишневого варення, 2 ст. ложки желатину, 80 г темного шоколаду
Зібрати пляцок. Білий бісквіт розрізати на два коржі. Світлий корж змастити яблучною масою, викласти темний корж, а тоді змастити заварним кремом. Після цього змастити пляцок вишневим варенням з желатином і викласти світлий бісквіт. Прикрасити торт розтопленим шоколадом.