Пляцок “Мадам”
- Форма 22Х37 см.
- Малинові коржі: 4 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки олії, 3 ст. ложки води, 1 ч. ложка амонію (погасити оцтом), 1 скл. борошна, 1 п. малинового желе. Спекти 2 коржі.
Яйця збити з цукром до пишності. Додати олію, воду, амоній, збити. Додати борошно та сухе желе, збити. Вилити у застелену пергаментом форму, випекти при 170 градусах до сухого сірника.
- Арахісові коржі: 2 скл. борошна, 1 скл. цукру, 3 яйця, 1,5 скл. смаженого арахісу, 1,5 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки згущенки вареної, 200 г маргарину.
Арахіс підсмажити в духовці і перемолоти на кавомолці. Яйця збити з цукром, додати арахіс, згущенку і маргарин. Насамкінець всипати розпушувач і борошно. Замісити еластичне тісто. Спекти 5 коржів, вмочуючи руки у борошно і розтягуючи тісто по деку. Печуться коржі швидко.
- Крем 1: 0,5 л молока, 1 п. пудингу малинового, 1 скл. цукру (можна менше, хто як любить), 300 г масла. Заварити пудинг з молоком і цукром, охолодити, збити, по ложці ввести масло.
- Крем2: 300 г масла, 0.5 л вареної згущенки – збити.
Зібрати пляцок: корж малиновий, крем малиновий, корж арахісовий, крем зі згущенки і так далі. Вкінці також крем малиновий і корж малиновий.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати інші смачні пляцки за перевіреними рецептами від господинь:
- Яблучний пляцок з киселем
- Славетний пляцок “Зелений гай”, який усім рекомендую!
Post Views: 30