Пляцок “Комбінований”
- Форма 22Х36 см.
- Шоколадний бісквіт: 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна (з чубком), 2 ст. ложки какао, 5 ст. ложок сметани, 50 г маргарину, 1 ч. ложка амонію.
Яйця збити з цукром, додати сметану збити, топлений маргарин, амоній, просіяне борошно з какао. Тісто має бути як густа сметана. Спекти корж, а коли охолоне, перерізати на два.
- Бісквіт з яблуками: 6 яєць, 200 г цукру, 200 г борошна, 3 великі яблука, 1 ч. ложка розпушувача.
Білки збити, додати цукор, жовтки, просіяне борошно. Яблука порізати скибочками і вимішати з тістом. Розділити тісто на 2 форми і спекти 2 коржі.
- Крем: 0,5 л молока, 4 ст. ложки манки, 1 скл. цукру, ванілін, 200-300 г масла, сік лимона.
Зварити манку на молоці. Коли остигне, по ложці додати до збитого масла.
Рецепт Марти Левицької. Готувала і фотографувала Оля Маланюк
Спробуйте також приготувати інші пляцки за перевіреними рецептами від господинь:
- Пляцок “Бандерівський” – це любов із першого шматочка!
- На свято завжди печу пляцок “Три бажання”. Він подобається всім!
Post Views: 39