Пляцок “Капучино”
- Форма 23Х18 см.
- Бісквіт: 8 яєць, 2,5 скл. цукру, 2,5 скл. борошна, 2 ст. ложки оцту, 8 ст. ложок води, 3 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок какао.
- Кокосовий корж: 200 г кокосової стружки, 5 білків, 1 скл. цукру, ваніль, 1 ч. ложка розпушувача.
- Крем: 5 жовтків, ваніль, 3 ст. ложки крохмалю, 1 п. пудингу або 2 ст. ложки борошна + 2 ст. ложки крохмалю, 200-250 г масла, 2 скл. молока, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки капучино (сухого).
Бісквіт
Білки збити до пишної піни, додати цукор і збивати все разом. Тоді додати по 1 жовтку і вимішати в один бік. Влити оцет і воду. Просіяти на тарілку 2,5 скл. борошна, зняти 6 ст. ложок борошна і додати 6 ст. ложок какао.
Сипати борошно з какао і розпушувачем в яєчну масу. Перемішати ложкою і пекти при температурі 180 град 45 хв. Готовий бісквіт розрізати на дві частини. Я розділяла тісто на 2 частини і пекла окремо.
Кокосовий корж
Білки збити до пишної піни, вводити цукор і ванілін. Всипати кокос і розпушувач. Пекти при температурі 160 град 30 хв.
Крем
У каструлю влити 1 скл. молока, додати цукор і довести до кипіння. Другу скл. молока змішати з жовтками крохмалем і пудингом , влити до молока і варити. Охолодити. Збити з маслом. Додати капучіно.
Зібрати пляцок
Темний корж, крем, кокосовий корж, крем, темний корж. На таку форму бісквіт шоколадний потрібно розділяти на дві частини.
Рецептом поділилася Мар’яна Попик
Радимо також приготувати:
- Дуже простий торт “Ніжність” з ароматом капучино, горіхами і медовими коржами