Пляцок “Білосніжка”
- Форма 20Х35 см.
- Для коржів: 450 г борошна, щіпка солі, 100 г цукрової пудри, 12 г розпушувача, 100 г смальцю, 1 велике яйце або 2 менших, 200 мл сметани.
- Для крему: 2 упаковки вершкового пудингу (по 40 г), 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 500 мл молока, 200 мл води, 200 г вершкового масла.
-
Додатково: варення із чорної смородини або те, яке любите. Головне, щоб було із кислинкою.
Приготувати коржі
До просіяного борошна додати цукрову пудру, розпушувач, сіль і лопаткою перемішати. Додати смалець і перетерти у крихту. Додати яйце і сметану. Замісити еластичне тісто (тісто дуже легко розкачувати). Відразу поділити тісто на 4 рівні частини і розкотити кожну до розміру дека. Випікати при 180 градусах приблизно 8-10 хв кожен корж.
Приготувати крем
До пудингу додати цукор і із невеликою кількістю молока перемішати до однорідності. Додати решту молока і воду. Поставити на вогонь і варити до готовності (до загустіння). Додати ванільний цукор і дати охолонути. Вершкове масло збити і варений крем також. До масла порціями додати варений крем і збити до однорідності. Поділити крем на три рівні частини.
Скласти пляцок
Взяти один корж і спочатку змастити варенням, а потім кремом. І так повторити ще двічі. Верхній корж посипати цукровою пудрою. Поставити у холодильник або холодне місце на ніч.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Пляцок “Багатий” із шалено смачними коржами: з маком, кокосом, горіхами, сиром та курагою
- Пляцок “Фантазія” з сирним та медовими коржами і кремом “Пломбір”