Берегівські чари

Пляцок “Берегівські чари”. Дуже цікавий і вдалий рецепт!

У цьому пляцку дуже цікавий рецепт коржів! Вони багатошарові: знизу медове тісто, далі варення, а зверху білковий прошарок із чорносливом та горіхами. А як це смачно!

Пляцок “Берегівські чари”

  • Деко 25×30 см.
  • Для тіста: 400 г борошна, 150 г меду, 80 г цукру, щіпка солі, 80 г вершкового масла, 2 яйця, 8 г харчової соди (1 ч. л. з гіркою).
  • Додатково: 200 г варення (чорна смородина), 130 г горіхів, 130 г чорносливу, 4 яєчні білки, щіпка солі, 150 г цукру, 1 ст. л. крохмалю.
  • Для крему: 4 яєчні жовтки, 400 мл молока, 100 г цукру + 10 г ванільного цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю, 200 г вершкового масла.

Коржі

До меду додати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і додати соду, варити 3-4 хвилини до темного кольору. Зняти з вогню і додати сіль та вершкове масло, перемішати до однорідності і дати охолонути до кімнатної температури. Додати яйця і знову перемішати, додати просіяне борошно та замісити м’яке, липке тісто, дати тісту відпочити, поки готуємо крем.

Подрібнити горіхи і чорнослив. Білки з сіллю та цукром збити до твердих піків, додати крохмаль і перемішати міксером.

Підготувати тісто до випікання: тісто розділити на 2 частини. Розкотити одну половину тіста, намастити половиною варення, викласти половину збитих білків, половину чорносливу і трохи вдавити у білки, присипати половиною подрібнених горіхів. Випікати при 180 °С приблизно 25 хвилин. Повторити з другою половиною тіста.

Крем

До жовтків додати цукор, крохмаль і трохи молока, перемішати до однорідності, додати решту молока і варити до загустіння, додати ванільний цукор. Дати охолонути. Збити вершкове масло з охолодженим кремом до кремового стану.

Зібрати пляцок: перший корж із білковою частиною догори, намастити кремом, другий корж білковою частиною викласти на крем. Верхній шар намастити кремом. Можна прикрасити помадкою або за бажанням.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook