Плавлений сир
1 л молока, 500 г домашнього сиру, 1 ч. ложка солі (+-), 1 ч. ложка соди, 100 г масла, 4 ст. ложки сметани, 1 яйце.
Молоко довести до кипіння додати сир помішувати до утворення сироватки. Відцідити на друшляк хв на 20. Відварений сир, яйце, масло, сметану і сіль пробити ретельно блендером. Цю масу викласти в мультиварку (режим молочна каша) або в каструльку з товстим дном і на повільному вогні помішувати. Коли маса вже майже розплавиться, додати соду. Маса стає пухка і тягнеться. Вимкнути вогонь і налити в форму простелену харчовою плівкою, дати остигнути і поставити в холодильник. Вкінці можна додати якісь трави.
Рецепт Віри Дроняк
Читайте також:
-
Твердий сир з яєць і молока. Смачний і без хімії!
-
Домашній твердий сир із добавками: зеленню, перцем, кмином, паприкою, шинкою або салямі
Post Views: 30