плачинда

Плачинда з кабаком (гарбузом). Рецепт від прабабусі

У нас на Кіровоградщині на гарбуз кажуть кабак. А цей рецепт плачинди мені дістався від прабабусі. Єдина різниця: колись пекли у печі, а я готую в духовці.

Плачинда з гарбузом

  • 0,5 л молока, 300 г вершкового масла, 3 яйця, 0,5 скл. сметани, дрібка солі, 1150-1200 г борошна.
  • Для начинки: 1 кг почищеного від шкірки кабака (гарбуза), 200 г цукру, 100 г вершкового масла для змащування, олія для змащування.

Розтопити 300 г масла, в окремій мисці з’єднати молоко, яйця, розтоплене масло, сметану, дрібку солі, добре перемішати віничком. Просіяти борошно і додати до суміші, замішувати мінімум 10 хвилин, тісто має не липнути до рук. Замотати у харчову плівку та покласти в холодильник на 1 годину.

Приготувати начинку: почистити кабак від шкірки, натерти на великій терці.

Сформувати плачинду: все тісто поділити на 6 частин, кожну частину розкочувати тонко у квадрат, викладати натертий кабак посередині, посипати цукром, защипати краї у вигляді конвертика, змастити зверху  олією, перекласти на деко, застелене пергаментом.

Розігріти духовку до 170 градусів і випікати до золотистого кольору 30-35 хвилин, орієнтуйтесь по своїй духовці.

Коли плачинда буде готова, викласти на тарілку, кожну змастити вершковим маслом зверху. Плачинда з кабаком готова!

Порада господині. Тісто від гарбуза не розмокає, тільки не формуйте плачинди завчасно: перший поставили в духовку пектись, і за 5 хвилин до того як виймати, починайте розкочувати другий. Я пробувала і протушкувати гарбуз для начинки, але смачніше з сирим гарбузом.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook