Якщо ви готуєте м’ясо або рибу на багатті чи грилі, не треба особливо заморочуватися із приготуванням закусок та гарнірів. Адже головна страва на столі – запечене м’ясо. Єдине доповнення, яке потрібно обов’язково приготувати, – це салат.
Зверніть увагу на те, що не кожен салат смакуватиме із м’ясом або рибою. Важкі ситні салати з майонезом не підійдуть. Найкращий варіант – легкий овочевий пікантний салат, який підкреслить і доповнить смак м’яса або риби.
Салат до м’яса
- 4 свіжі огірки, 1 середня морквина, 1 солодка перчина, зелень кропу, ложка кунжуту.
- Для заправки: 2-3 зубці часнику, перець червоний і чорний мелений, 5 ст. ложок оливкової олії, 4 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложка цукру, сіль.
Моркву натерти на терці для моркви по-корейськи. Огірки порізати брусочками, перець – смужками. Окремо змішати всі складники для заправки, видавити часник, перемішати, посолити і поперчити до смаку. Овочі полити заправкою, перемішати і дати настоятись хоча б 20 хв. Перед подачею посипати кунжутом.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати інші салати і закуски, які смакуватимуть зі смаженим м’ясом або рибою:
- Закуска з салату до шашликів “Салатка пікнікова”
- Маринована цибуля «До шашлику» – кращої закуски не треба!
Post Views: 48