Підчеревина «Золота»

Рулет із підчеревини не тільки смачний, а й дуже простий у приготуванні. А на вигляд – апетитний-апетитний!

Це те, що треба, до святкового столу. Але можете себе побалувати такою стравою і в будень, бо готувати її досить просто. 

Підчеревина «Золота»

1 кг підчеревини (сала з прошарками м’яса), сіль, цибулиння, часник, мелений лавровий листок, чорний перець.

  1. Вибрати тонкий шматок сала з прошарками м’яса, який можна згорнути рулетом. Посипати м’ясо з усіх боків сіллю, спеціями, часником. Туго згорнути рулетом і зафіксувати ниткою. Залишити мінімум на 2 год маринуватися.
  2. Цибулиння промити під проточною водою. На 1 кг сала потрібне лушпиння від 10 цибулин. Викласти частину цибулиння у стару каструлю, залити водою. Трохи прокип’ятити, залишити на годину, щоб настоялося.
  3. Рулет перекласти у каструлю з цибулинням (можна загорнути у харчову плівку і проколоти у багатьох місцях). Долити води, щоб відвар повністю покрив рулет.
  4. Посолити воду (дещо сильніше, ніж зазвичай), додати спеції, закрити кришкою. Після закипання варити на мінімальному вогні протягом 1,5–2,5 год.
  5. Вийняти, зняти плівку (якщо є), охолодити, можна на ніч покласти під гніт або підпекти у духовці. Виходить підчеревина із «золотою» шкірочкою.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook