Дуже смачний салат без оцту (його заміняють яблука)
- 1 кг буряка, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг яблук (бажано сорту Антонівка або будь-які кисленькі), 200-250 г олії, 5-6 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки солі.
Овочі потерти на терці з великими вічками або на комбайні (використовую середні вічка). Варити все разом 1 год. Розкласти в стерилізовані банки, закрутити і добре вкутати. Вихід – 5 л. Рецепт Зоряни Петрийчук
Дуже смачний салат з буряка з перцем і томатним соком
5 кг буряка зварити майже до готовності, 1,5 л томатного соку, 3-4 шт. болгарського перцю, 1 кг цибулі (обжарити), 1-2 гіркого перцю, 250 г олії, 250 г цукру, 200 г оцту, 2 ст. ложки солі. Натерти буряк на велику тертку і варити в каструлі все 10 хв. Потім розкласти салат в стерильні банки і ще 20 хв стерилізувати. Закрутити і вкутати до охолодження. Дуже смачно. Рекомендую. Рецепт Світлани Бортник
- Банку відкрив – і борщ готовий! Сім рецептів борщової заправки
Цілі мариновані бурячки (на салати)
- Маринад: 1 л води, 1 скл. (250 мл) оцту, 1 скл. (250 мл) цукру.
Буряки відварити, почистити і скласти в банки (якщо великі, то розрізати на половину). Залити маринадом. Стерелізувати 15 хв банки 1 л. За цим рецептом мариную і моркву. Солі не треба. Дуже смачно на салати! Рецепт Наталі Франчук
Рецепт дуже смачних бурячків зі спеціями
- Буряки зварити, почистити від шкірки, скласти в банку. На 1 літрову банку: 3-4 кружечки цибулі, перець чорний горошком, 5 горошин духмяного перцю, 1 листок лаврового листя, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок оцту, 1 ст. ложка солі.
- Консервована борщова заправка, яку можна їсти як салат. Рецепт 2 в 1
Рецепт салату з буряків від сестри Лесі
- 3 великі цибулини, 3 кг буряка, 0,5 кг перцю солодкого червоного. Маринад: 1 скл. води (200 мл), 65 г оцту, 1 скл. олії, 1 ст. ложка солі, 1 скл. цукру (200 мл).
Консервовані терті буряки (для економії банок і кришок)
- 3 кг буряків відварити, почистити, натерти на тертці, дати 150 г олії, 2 ч. ложки солі, 4 ст. ложки цукру, 1 ч. ложку з чубком лимонної кислоти.
Цілий буряк до борщу чи шуби
Салат з буряка на зиму
- 3 кг буряка, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 0,5 кг перцю, 1 кг яблук (антонівки).