Печиво з яблуками
- 300-350 г борошна, 10-12 г розпушувача, 1 велике яйце (або 2 менших), 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, щіпка солі, 1 ч. л. кориці (за бажанням), 100 г вершкового масла (або 80 г смальцю), 400 г почищених яблук. Можна додати ізюм.
Змішати яйце з цукром, ванільним цукром, сіллю та корицею до однорідності. Додати м’яке вершкове масло, перемішати. Ввести просіяне борошно з розпушувачем, замісити густе липке тісто. Додати порізані кубиками яблука, перемішати.
Ложкою викласти тісто на деко, формуючи нерівні кульки – саме в цьому особливість печива. Ложку перед кожним викладанням змочувати у воді, щоб тісто легше відходило. Випікати при 170 °C приблизно 15-20 хв.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також прочитати:
- Незвичайне сирне печиво з яблуками
- Печиво “Трубочки” з горіховою начинкою
Post Views: 359