паштет

Печінковий паштет з журавлиновим желе

Печінковий паштет з ніжною текстурою, насиченим смаком та ароматним желе з журавлини — це чудовий варіант закуски, який прикрасить будь-який стіл та здивує ваших гостей.

Печінковий паштет з журавлиновим желе

  • 800 г печінки яловичої (можна використовувати курячу), 1-2 шт. середньої моркви, 2 середні цибулини, 3 зубці часнику, 150 г вершкового масла, 200 мл вершків 15%, сіль, перець чорний мелений до смаку.
  • Желе з журавлини: 200 г ягід журавлини, 40 г цукру, 4 г желатину, 30 мл води для розведення желатину.

Натерти моркву на терку, нарізати цибулю і часник на дрібні шматочки. Розігріти сковорідку, додати олію, коли вона нагріється, викласти цибулю, обжарити її до прозорого стану, далі додати моркву та часник, продовжувати обжарювати, постійно помішуючи, до готовності овочів.

Очистити від плівки й добре вимочити печінку, нарізати невеликими шматочками, додати готових овочів, обжарити 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Далі вилити до маси вершки та притушкувати до готовності печінки, перед тим як знімати з вогню, додати спеції до свого смаку та вершкове масло. Все гарно перемішати і зняти з вогню.

Готувати желе: до желатину додати воду і розмішати ложечкою до однорідності. Залишити на 10 хвилин. В каструльку викласти журавлину та цукор, збити блендером. Потім масу перетерти на сито, пюре з ягід знову викласти до каструльки, поставити на середній вогонь, довести до кипіння та проварити 1-2 хвилини. Зняти з вогню, охолодити до 40 градусів, тільки тоді додати желатин, гарно розмішати.

Коли маса з печінки охолоне, викласти її в місткість, перебити блендером або перемолоти 2 рази на м’ясорубку. Паштет викласти в місткість, у якій зберігати в холодильнику, не докладаючи 5 мм. Залити зверху желе з журавлини. Поставити охолоджуватися в холодильник на 1-2 години.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook