М’ясний хлібець зі спагеті
- 1 кг свинини, 200 г спагеті, 1 морквина, 2 цибулини, жирова сітка, 3 яйця, жирова сітка, 3 ст. ложки манки.
Відварити спагеті (розломами на три частини), відварені спагеті промити холодною водою, щоб не злиплися (не молоти, просто вмішати у фарш). М’ясо перемолоти м’ясорубкою. Цибулю порізати і обсмажити з потертою на грубій терці морквою (щоб охололо), коли охолоне пропустити через м’ясорубку.
Усе змішати, посолити, поперчити, додати улюблені спеції. Готову масу добре відбити, щоб вийшло повітря.
Сформувати невеликі хлібці і замотати в жирову сітку (промиту холодною водою; щоб забрати зайвий запах, у воду порізати 1 цибулину і залишити на 15 хв, щоб постояло, добре відтиснути). Виходить 5 штук.
Випікати: на застелену пергаментом деко викласти хлібці, щоб не торкалися один одного. При випіканні виділяється жир, тому періодично вибирати зайвий. Час приготування – 1 год при температурі 150 градусів.
Порада господині: “Якщо не маю сітки, то начиняю у шкіру зі стегна курки і зашиваю, або у шкіру з гусячої шиї, можна і в кишку начиняти, або в такому випадку даю менше макаронів і пекти можна без сітки”. Можна також пекти у формі для кексу або хліба, застелені пергаментом.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Спробуйте також приготувати:
- Печінковий хлібець “Люкс”. Просто викладаю в пакет і варю
- М’ясний хлібець “Заєць”. Традиційна м’ясна страва до великоднього столу
Post Views: 47