Як харчі впливають на ризик розвитку інсульту, дослідили учені Неапольського університету. Виявляється, щоб запобігти хворобі треба вживати достатню кількість продуктів, які містять калій.
Учені проаналізували результати 11 міжнародних досліджень, в яких взяли участь понад 247 500 тисяч добровольців і розповіли про своє щоденне меню.
Медики прийшли до висновку, що ризик виникнення інсульту знижується на 21% при щоденному надходженні в організм 1640 мг калію. Багато його міститься в насінні соняшнику і гарбуза, бананах, картоплі, яблуках зелених сортів, меді, моркві, помідорах.
Важливо пам’ятати, що досить багато калію і бобових культурах, які ми часто забуваємо включати в свій раціон. Печена картопля (зі шкіркою) – найбагатше з доступних джерело калію. Натомість варена картопля втрачає велику кількість калію.