Україна на порозі великого свята – Воскресіння Христового. Добре відомо, що його супроводжують безліч традицій як церковних, так і народних. Одна з таких традицій – на святковому столі головною стравою має бути смачна великодня паска. Адже ця особлива випічка безперечно символізує Великдень.
Господині добре знають – спекти паску, навіть за перевіреним рецептом, справа клопітка. Саме тому торгова марка «Ласунка» зібрала для вас корисні поради на сайті https://lasunka.com/ , щоб ідеальна паска вийшла у вас з першого разу!
Пропонуємо вам приготувати великодні паски разом із ТМ «Ласунка» за дуже цікавим та простим рецептом!
На 2 паски середнього розміру вам знадобляться наступні інгредієнти:
- морозиво пломбір – 500 г;
- 2 великих яйця
- 100 г цукру;
- 350 г борошна;
- 15 г розпушувача для тіста;
- 60 г розмочених родзинок.
Приготування:
- Головним інгредієнтом цього рецепту є пломбір. Адже саме завдяки морозиву ваша випічка буде особливо ніжною з тонким вершковим смаком. Тож спочатку необхідно викласти його в миску та дати трохи підтанути.
- Відділіть жовтки від білків. Далі необхідно збити білки та половину цукру, доки не з’являться щільні стійкі піки.
- Підталий пломбір потрібно збити міксером у повітряну масу. Після чого, по одному вводити жовтки, другу половину цукру і продовжити збивання ще 2-3 хв.
- Просіяне борошно змішати із розпушувачем та по трохи додавати до пломбірної суміші, продовжуючи збивання. Коли всі грудочки в тісті зникнуть, слід ввести розмочені родзинки та збиті з цукром білки. Вимішувати тісто треба дуже обережно, аби повітряна текстура не була порушена. Після цього залиште його настоюватися на 20-30 хв.
- Влийте тісто у форму для випікання та відправте у розігріту до 170 градусів духовку. На випікання знадобиться приблизно 40 хв. Але пам’ятайте, що час приготування залежить від розміру форми, тому через 30 хв. перевірте паску сухою шпажкою.
- Готову паску можна присипати цукровою пудрою, змастити білковою, цукровою чи шоколадною глазур’ю, рецепти яких ви знайдете у нашому блозі.
Сподіваємось, наші поради стануть вам у нагоді!
Збирайте всю родину за столом, спілкуйтесь, посміхайтесь й щиро радійте великому святу.
А ми побажаємо, щоб ваш Великдень у 2021 році був смачним та щасливим!