паска

Паска на жовтках, яку печу для подруг з Іспанії

Таку паску печу для подруг з Іспанії. Вона неймовірно смачна, ароматна і пухка. Вдалий рецепт паски, тому залюбки ним поділюся!

Паска на жовтках

  • 4 л борошна, 1 л молока кип’яченого охолодженого, 250 г цукру, 10 жовтків, 60 г дріжджів, 250 г масла, родзинки.

Розвести дріжджі у 100 г теплого молока, додати ложку цукру. Додати усі інші інгредієнти, крім масла, вимішати. Коли тісто буде відставати від рук, влити розтоплене масло. Знову замісити.

Поставити у тепле місце, щоб тісто підійшло. Наповнити форми на половину. Залишити, щоб тісто знову підійшло. Змастити яйцем і випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

  • Глазур: 1 скл. цукру, 1 ч. ложка желатину, 6 ст. ложок води, 1 ст. ложка лимонного соку.

Залити желатин двома ложками води. Цукор висипати у каструлю і влити решту води. Не треба кип’ятити, цукор має лише розтопитися. Влити туди желатин і збити міксером до білої піни. Додати сік лимона і знову збити.

Рецепт і фото: Світлана Герич

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook