Манки у цьому рецепті зовсім не відчувається, але вона додає пасці особливої пухкої консистенції.
Паска на манній крупі
1 л молока, 200 г дріжджів, 5 скл. цукру, 15 яєць, 250 г масла, 100 г олії, 500 г сметани, борошно, ваніль, цедра лимона, 3 скл. родзинок.
- Від 1 л молока відлити склянку, з решти зварити рідку манну кашу, остудити , додати 200 г дріжджів і 1 скл. цукру. Залишити в теплі для бродіння на 5–6 год.
- 15 яєць збити з 4 скл. цукру, додати до опари. Долити решту молока, додати масло, олію, сметану, поступово ввести борошно, ваніль. ваніль.
- Насамкінець додати родзинки чи курагу.
- Коли тісто підійде, прим’яти його, розкласти у формочки, дати підрости, змастити жовтком, випекти.
Post Views: 76