Паска із шоколадом

Навіть традиційні рецепти мають право на сучасні вдалі їх доповнення! Білий шоколад - саме те, що додасть пасці нового цікавого смаку.

Інгредієнти:
350 г борошна, 75 г молока, 30 г дріжджів, 4 ст. ложки цукру, 2 яйця, 4 жовтки, 2 ст. ложки кисломолочного сиру, 120 г розм’якшеного масла, 150 г тертого білого шоколаду, ванілін, лимонна цедра.

Дріжджі розчинити в теплому молоці, додати 1 ч. ложку цукру і 2 ст. ложки борошна, залишити в теплому місці на 20 хв. У решту борошна всипати цукор, протертий крізь сито сир, дрібку солі, вибити цілі яйця і жовтки, замісити гладке тісто. Влити опару і місити далі, поки тісто не відлипатиме від рук. На тісто викласти шматочки м’якого масла, накрити вологою серветкою і залишити в теплому місці на годину. Через годину тісто старанно вимішати з маслом, шоколадом, ваніліном і лимонною цедрою. Форму ретельно змастити маслом і посипати борошном. Тісто викласти у форму, накрити вологим рушником і залишити в теплі ще на годину. Випікати при 160 ºС 70–80 хв. Духовку попередньо розігріти!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook