Паска “Баба дріжджова”
Склянка об’ємом 250 мл. 3,5 скл. борошна, 1 яйце, 6 жовтків, 20 г сухих дріжджів (40 г свіжих), 130 г вершкового масла, 1 скл. теплого молока, 3/4 скл. цукру, дрібка солі, 200 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Просіяне борошно вимішати з сухими дріжджами, додати решту інгредієнтів (окрім масла і родзинок), замісити тісто. Вкінці додати розтоплене й охолоджене масло. Добре вимісити до еластичності тіста. Прикрити тісто рушником, відставити в тепле місце, щоб підійшло, приблизно на 1-1,5 год. Замісити тісто ще раз, додати родзинки. Форми змастити маслом, присипати борошном. Тісто викласти на 1/3 висоти форми, знову прикрити і відставити, щоб підійшло до верхів форм. Випікати в розігрітій до 170 ОС духовці 30-35 хв. Перевірити скіпкою. Охолодити 15 хв у формі, потім вийняти і повністю охолодити на решітці. Охололу паску рясно притрусити цукровою пудрою або покрити помадкою ( 1 скл. цукрової пудри добре розтерти з 3-4 ст. ложками лимонного соку).
Для свіжих дріжджів треба зробити розчину: дріжджі, 2 ст. ложки цукру, 0,5 скл. теплого молока, 4 ст. ложки борошна розмішати, залишити на 20 хв.
Рецепт і фото – Таміли Новорольської