Пампушки “Берлінери”
Для опари: 50 г живих дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 скл. теплого молока, 150 г борошна.
Усе перемішати і поставити бродити в тепле місце, щоб виросла.
А також: 1 яйце, 1 жовток, 3 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 300-400 г борошна, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложку коньяку (в оригінальному рецепті – бренді).
1 яйце, 1 жовток, 3 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі – перемішати. Додати опару, 300-400 г борошна (додавати поступово). Коли тісто набуде м’якого стану, додати 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложку коньяку. Добре вимісити 10-15 хв. Поставити підійти.
Начинка: 150 г шоколаду розтопити на водяній бані, додати 2-3 ст. ложки вершків (перемішати і дати охолонути, має бути консистенції вареної згущенки).
Тісто поділити на 2 частини. Розкочувати товщиною 1,5 см. Позначити склянкою кільця. Викласти шоколад і накрити другою частиною тіста. Вирізати склянкою пампушки. Дати їм підійти. Смажити в олії з двох боків.
Рецепт і фото Оксани Мельничук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 34