Пампухи
- 200 мл рідкого картопляного пюре, 200 мл води, 35 г дріжджів, 100 г цукру, 0,5 ч. ложки солі, 50 мл олії, 1 ст. ложка спирту, 4 скл. борошна(+/-).
До теплої води додати дріжджі, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки борошна, розмішати і залишити на 10 хв. До опари додати тепле рідке картопляне пюре, 1 скл. борошна, перемішати і залишити накрите на 1 год.
До тіста додати цукор, спирт, сіль, олію, решту борошна, вимісити м’яке тісто і залишити накрите на 30-40 хв.
Тісто розкотити пластом товщиною 1,5-2 см, вирізати круглою формою, залишити на 15 хв, смажити у великій кількості олії на помірному вогні.
Рецепт Лесі Кравецької. Готувала і фотографувала Тетяна Мельничук
Радимо також приготувати пампухи за іншими перевіреними рецептами:
- Пишні пампухи на картопляному відварі
- Золотий рецепт тіста для пампухів. Найпростіші, але найсмачніші!
Post Views: 347