П’ять цілющих властивостей кропиви

Кропива – справжній дар природи. І от як її застосовувати...

У кропиви є безліч цілющих властивостей. Ця рослина багата вітамінами й В2. Вона містить досить велику кількість каротину, аскорбінової кислоти, пантотенової кислоти, білків, крохмалю, вуглеводів, солей заліза і калію.

Знижує рівень глюкози

Основні цілющі властивості кропиви – очищаючі. Вона збільшує кількість еритроцитів, нормалізує склад крові, знижує рівень глюкози в крові й збагачує організм вітамінами.

Найкраще зробити чай з кропиви. Досить залити 2 столові ложки сухого листя склянкою кип’яченої води й дати настоятися.

Пийте цей напій по 50 мл тричі на день протягом місяця. Суглоби, м’язи й зубний біль зникнуть, а зір покращиться.

Вбиває бактерії

Такий чай корисний для вашої імунної системи. Багатий вітамінами A, C, D, E і K, лецитином і антиоксидантами, чай з кропиви може боротися зі стресом та втомою. Крім того, він вбиває бактерії в організмі. Якщо ви застудилися, зробіть такий чай!

Регулює травлення

Він має послаблюючу і сечогінну дію, очищає нирки, травний тракт, регулює травлення і бореться з інфекціями в цих органах.

Кропива допоможе боротися з діареєю і стимулювати обмін речовин. Ці ефекти, поряд з антиоксидантними властивостями інших інгредієнтів, ідеальні для схуднення!

Покращує роботу серця

Крім того, кропива покращує роботу серця, а завдяки вмісту вітаміну К збільшує згортання крові.

Чудовий антисептичний засіб

Чай з кропиви також робить цілющий вплив на шкіру, оскільки він підтримує регенерацію, прискорює рубцювання і надає антисептичну дію.

Кропива – це інгредієнт, який часто використовується в шампунях і процедурах проти випадіння та ламкості волосся, оскільки він регулює діяльність сальних залоз і врівноважує структуру шкіри в проблемних областях.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook