1.До складу виноградного вина входить 600 органічних і неорганічних речовин.
2. Келихи для білого і червоного вина відрізняються. Так, для білих вин підійде витягнута форма келиха, а для червоних – більш округла форма. На смак впливає не лише температура вина, але також діаметр чаші і товщина скла.
3. Не всі вина з часом стають кращими і якіснішими – багато з них відразу готові до вживання, їх краще пити молодими.
4. У кожній пляшці ігристого вина знаходиться 49 мільйонів бульбашок. Спочатку вони вважалися побічним ефектом бродіння, проте у другій половині XVII століття їх появи стали домагатися навмисно.
5. У суспільстві існує думка, що біле вино подають до риби, червоне – до м’яса. Насправді, до червоного м’яса відмінно підійде червоне вино, до білого – біле, до “рожевої” їжі (наприклад, лосось) – рожеве вино. Рожеве вино в цілому вважається дуже гастрономічним, його можна поєднувати з величезною кількістю страв.