Із перцем
1 болгарська перчина, 150 г ковбаси або копченого курячого філе, 3 варені яйця, 150 г сиру.
Сир потерти, решту продуктів порізати соломкою, перемішати, заправити майонезом, посолити, поперчити і можна одразу їсти.
З пекінською капустою
1/4 головки пекінської капусти, 150 г ковбаси, 0,5 б. консервованої кукурудзи, цибуля, сухарики, майонез.
Капусту і цибулю нашаткувати, ковбасу порізати. Перемішати з майонезом і кукурудзою. Безпосередньо перед їдою посипати сухариками.
З помело або грейпфрутом
Копчене куряче філе, помело або грейпфрут, листя салату (коралового). Соус: оливкова олія, соєвий соус, гірчиця із зернами, сіль, перець.
Куряче філе порізати соломкою. Помело звільнити від шкірок, порвати шматочками. Усе викласти на тарілку, полити соусом.
З маринованими грибами
150 г твердого сиру, 1 копчене куряче філе або стегно, 150 г помідорів чері, 0,5 б. кукурудзи, 0,5 б. маринованих печериць або лісових грибів.
Сир і філе порізати соломкою, помідори навпіл, гриби начетверо. Усе перемішати з майонезом і кукурудзою.
З гранатом
1 б. тунця в олії, жменя помідорів чері, мікс салату, 5 варених перепелиних яєць, 0,5 б. оливок, зерна гранату. Соус: 2-3 ст. ложки оливкової олії, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки цукру, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 ст. ложка соєвого соусу, італійські трави.
Яйця і помідори порізати навпіл. Викласти продукти на пласку тарілку, полити соусом.