“Яблучний торт”
- Форма 20 см. Тісто: 400 г борошна, 2 яйця, 200 г м’якого масла, дрібка солі, 80 г пудри, 5 г розпушувача, ванільний цукор.
- Яблучна начинка: 1200 г начищених яблук, 70 г цукру, 40 г масла, 1-2 ст. ложки лимонного соку, 1 ч. ложка меленої кориці.
- Крем: 100 мл охолоджених вершків (від 33%), 100 г вершкового сиру, 90 г вареної згущенки (я давала арахісову пасту).
Пляцок “Вершково-яблучна насолода”
- Тісто: 120 г масла, 100 г цукру, 1 яйце, 100 мл молока, 1 ч. ложка амонію, 3 скл. борошна.
М’яке масло збити з цукром, додати яйце, збити. Амоній погасити в теплому молоці, замісити тісто, розкотити 6 паляниць на форму 26-28 см. Пекти в розігрітій до 180 ОС духовці десь по хвилин 10. Можна проколоти перед випіканням.
- Крем 1 (вершковий): 500 мл вершків або сметани, 100 г цукрової пудри, збити.
- Крем 2 (яблучний): 700 г яблук (почистити і потерти), 100 г цукру тушкувати до м’якості, помішуючи. Наприкінці додати 100 г масла, потушкувати до розтоплення масла, перемішати й охолодити.
Скласти пляцок: корж, вершковий крем, корж, яблучний крем, корж… і т. д. Тобто 3 рази перемастити вершковим кремом і 2 рази яблучним. Рецепт і фото Мирослави Полець
Шифоновий бісквіт з яблучним мусом та заварним кремом
Шифоновий бісквіт
- 4 білки, 2 ж, 140 г борошна, 80 г цукру (в жовтки), 25 г цукрової пудри (в білки), 2 ч. ложки розпушувача, ванільний цукор, дрібка солі, 90 г теплого молока, 65 г олії без запаху.
Заварний крем
- У мене великі коржі, тому для крему я використала 8 жовтків, 1 л. молока, 1 скл. цукру (орієнтуйтеся на свій смак), 2 ст. ложки. крохмалю, 500 г масла.
Яблучне суфле
- Близько 1,5 кг почищених яблук потерти, додати до них 1 скл. цукру і 1 скл. води.
Торт яблучно-листковий
Коржі
700 г борошна, 2 п. маргарину (або 500 г масла), 4 жовтки, 3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка розпушувача. Карамелізовані яблука: 1,5–2 кг яблук, 0,5 кг цукру, 250 мл води. Крем: 1 скл. цукру, 0,5 л молока, 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 400 г масла.
Масло або маргарин розтерти з борошном, додати сметану, змішати з жовтками і розпушувачем. Замісити тісто, покласти в холодильник на 3-4 год, поділити на 6-8 частин. Пекти на пергаменті, поколовши виделкою.
Крем
1,5–2 кг яблук почистити і порізати скибочками. Із 0,5 кг цукру та 250 мл води у посудині із широким дном заварити сироп, порціями в нього кидати яблука, варити на невеликому вогні по 2-3 хв. Кожну порцію яблук викладати на широкі пласкі тарілки, щоб охолоджувалися.
1 скл. цукру змішати з 0,4 л молока, поставити на вогонь. Збити 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 100 мл молока, тонкою цівкою влити у кипляче молоко, варити, помішуючи, до загустіння. Повністю охолодити. Масло збити добіла, по ложці ввести заварний крем.
Перешарувати всі коржі кремом і яблуками (корж, крем, яблука, крем, корж…), поставити у холодильник під невеликий гніт (щоб торт охолонув і вирівнявся).
Прикрасити торт. Приготувати 1 п. готового желе, але з меншою кількістю води (200 мл), охолодити, щоб почало загусати. Дістати торт із холодильника, зробити невеличкий бортик по периметру із крему, можна покласти скибочки яблук або персиків, викласти желе, охолодити до повного загусання. Рецепт і фото Наталі Тихої
Торт з яблучним кремом
Коржі
- Форма 25Х27 см або кругла 26 см, мірна склянка – 250 мл. Коржі: 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки масла, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка амонію (можна і без нього), 1,5 скл. борошна.
Крем
- Крем з яблук, але можна інший (сметанний, заварний, масляний). 1,5-2 кг яблук, 5-7 ст. ложок цукру (залежить від сорту яблук), 1 п. желе з кислинкою (у мене вишневе).
- Сирник з яблуками з ароматом цитрусів. Готувати легко, а вдається завжди!
- Штрудель з яблуками, родзинками і горіхами (з готового тіста філо)