П’ять рецептів бомбезних салатів з кабачків на зиму

Ми зібрали для вас п'ять рецептів незвичайних і дуже смачних консервованих салатів із кабачків: "Тещин язик", "Кабачки по-корейськи", із кількою, з соусом "Сацебелі" і без стерилізації.

“Тещин язик” із кабачків

3 кг кабачків, 2 ст. ложки солі, 200 г цукру, 150 г олії, 100 г оцту, 3 головки часнику, зелень, 300 г керчупу чилі (можна не давати), 0,5 л томатного соусу типу “Краснодарський”. Можна додати терту моркву і 0,5 кг перцю. 

Кабачки порізати язичками або кубиками, додати сіль цукор, соус. Перемішати, залишити на 15-30 хв. Потім варити 40 хв після закипання на малому вогні. За 4 хв до кінця варіння додати вичавлений часник, зелень, оцет. За бажанням додати 1 стручок перцю гострого (я додавала сухий, різала тоненькою соломкою) Розкласти у стерільні банки, закрутити і укутати на ніч.


Консервований салат “Кабачки по-корейськи”

3 кг почищених кабачків (якщо молоді – шкірку не обрізати, тоді краще брати кольорові: звичайні, жовті і зелені; якщо старі – почистити від шкірки), 500–600 г моркви, 200 г цукру, 2 ст. ложки солі, 100 г олії, 100 г оцту, 10 зубців часнику, 1 п. приправи для моркви по-корейськи. На бажання можна додати 4 цибулини і/або 5 перчин.

Кабачки і моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи, цибулю – півкільцями, додати решту складників, перемішати. Можна залишити на 2–4 год або відразу розкласти у стерильні банки, долити сік, що утворився. Стерилізувати 25–30 хв, закрутити стерильними кришками. Виходить 6 баночок по 0,5 л.


Салат з кабачків та кільки на зиму

Інгредієнти: 4 кг кабачків, 1.5 кг цибулі, 1.5 кг моркви, 3 баночки кільки, 250 г томатної пасти, 100 гр цукру, 2 ст. л. оцету, 0.5 скл олії, 1 ст. л. солі.

Кабачки порізати кубиками, моркву натерти, порізати дрібно цибулю і це все окремо підсмажити. Потім змішати все разом і тушкувати 1.5 години. В кінці додати цукор, оцет, сіль, кільку, томатну пасту і олію, тушкувати ще 30 хв. Розкласти все у стерилізовані банки, перевернути і закутати теплим рушником.


Салат із кабачків на зиму без стерилізації

5 кг кабачків (кубиками), 2,5 кг болгарського перцю (соломкою), 1 скл. часнику (посікти), 1 б. томатної пасти, 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки солі, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 0,5 ч. ложки червоного меленого перцю, 0,5 скл. олії без запаху. 

Усе змішати, тушкувати 20-30 хв, розкласти гарячим у стерильні банки і закрутити.


Салат із кабачків із соусом “Сацебелі” на зиму

3 кг кабачків (соломкою), 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 2 ст. ложки солі з чубком, 100 г оцту (9%), 100 г часнику (вичавленого), 1 ч. ложка меленого червоного перцю, 1 б. соусу “Сацебелі”.

Усе перемішати і варити 30 хв від закипання, киплячим розкласти у банки, закрутити. Виходить 7 банок по 0,5 л.

Можна червоний перець не давати взагалі (якщо не любите гострого) або дати замість нього 1 п. солодкої паприки. Замість сацебелі можна дати томатну пасту – виходить дуже смачно!

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook