Домашнє вино з винограду
1) Виноград (немитий): відірвати ягоди від гілок (можна з гілками, але буде терпке), пом’яти і поставити на 5-10 днів десь в гараж або в літню кухню (час від часу перемішувати), щоб підійшов догори жмих і сік відділився.
2) Відцідити сік через марлю, розлити його в 3-літрові банки (не до кінця, лишити трохи місця на бродіння). Додати цукор з розрахунку на 1 л соку – 300 г цукру. Накрити спеціальною кришкою і поставити в тепле темне місце (якщо світло в кімнаті, то накрити банки чимось). Мені рукавиці не підійшли, лопали, тому закриваю спеціальними кришками. Час від часу банки бовтати, щоб розчинився цукор.
3) Коли перестануть іти бульбашки, процідити, скуштувати. Якщо ще є бульбашки, можна ще поставити бродити. Якщо закисле – додати ще цукру і поставити бродити.
І головне: щоб із вина не став оцет, стежте, щоб всередину банки не потрапляло повітря, тому рукавичкам я не довіряю. А ще щільно обмотую ізолєнтою кришки, щоб не проходило повітря.
Якщо в вино бродить в теплому місці, то процес буде швидший, у холодному – буде довго “думати”.
Рецепт Юлії Вафельки
Спробуйте також приготувати:
Домашнє вино з винограду. Готую за простим бабусиним рецептом
Для вина збираю виноград після приморозків – так смачніше. Ось мій рецепт