Для того, щоб зібраний врожай зберегти до нового врожаю, потрібно вчасно його зібрати.
Головне, його варто викопати до настання перших заморозків. Підморожений овоч не буде довго зберігатися. Щоб буряк не набрав багато вологи, викопайте його до настання осінніх дощів, бо від цього він почне гнисти. Якщо у буряка бадилля стане жовтіти та сохнути — це може означати, що він дозрів.
Як зберігати
Припиніть поливати буряки за 21 день до збору. Збір проведіть в теплий та сонячний день.
Все бадилля обріжте, залиште чуб всього 1,5 см завдовжки. Для зберігання можна покласти в ящики буряк та картоплю або наповніть буряком дерев’яні ящики й засипте його сухим піском.
Новий поліетиленовий пакет наповніть буряком та закрийте, щоб не виходило з середини повітря. Регулярно пакет перевіряйте, щоб вчасно видалити конденсат, який з часом може там збиратися. Для цього трішки відкрийте пакет та після знову закрийте.
При зберіганні дотримуйтесь сприятливої температури в сховищі близько +2..+3 градусів тепла та підвищеної вологості повітря.