Коли настане чистий четвер, необхідно зробити відвар з верби. Для цього занурте гілку в окріп, прокип’ятіть 2 хвилин та залиште настоятися 20 хвилин. Після всіх домашніх справ вмийтеся цілющим відваром, а потім ополосніться ним. Ця процедура принесе міцне здоров’я та багато сил.
Вербну гілку можна використати й під час приготування святкових страв. Вона стане у нагоді при випіканні м’яса в ролі зубочистки, а також, нею можна прикріпити декор на Великодню паску.
За давнім повір’ям, освячена гілка верби, допомагає бездітним родинам. Для цього, господині потрібно з’їсти 10 бруньок з верби через 5 днів після останнього дня місячних. Але в цьому ритуалі головне віра та молитва про допомогу до Господа Бога.
Освячені гілки ставлять біля ікон та зберігають цілий рік. Потім їх спалюють або пускають за течією у водоймі, але ні в якому разі не викидають у смітник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: