Операція «Про запас». Що і як можна заморожувати

Морозильну камеру можна заповнювати не тільки м'ясом, рибою і ягодами. Є безліч продуктів, які після розморожування не втрачають смаку.

СИР. Його можна заморожувати великим шматком або тонкими скибками (у такому разі у контейнер треба додати чайну ложку крохмалю чи борошна, щоб під час розморожування скибочки не злиплися).

МЛИНЦІ, ВАФЛІ. У будь-який час ви зможете дістати їх з морозилки, розігріти в мікрохвильовці і поснідати.

ФРУКТИ краще порізати скибками, заморожувати на пергаментному папері і тільки після цього перекладати в пакети для заморожування. Якщо ви любите смузі, можна відразу заморозити суміш фруктів.

РИС (особливо коричневий рис, який вариться близько 50 хв) можна його заморозити. Спочатку рис заморожується на підносі або перпокладіть в морозилку. Коли захочеться пирога, покладіть його в розігріту духовку (близько 150 ОС).

ТОМАТНА ПАСТА. Протушкуйте томати невеликому вогні з додаванням часнику, свіжих трав і оливкової олії до випаровування рідини. Коли суміш охолоне, помістіть її в пакети для заморожування. Перед заморожуванням переконайтеся, що випустили повітря з пакету: він має бути максимально плоским.

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ буде зберігатися в морозильній камері як мінімум два місяці.

ТІСТО ДЛЯ ПЕЧИВА заморожується на пергаменті і зберігається в пакеті. Можете розділити його на окремі порції.

МОЛОКО можна заморозити у великій пластиковій пляшці (щоб замороженому напою було куди розширюватися). Тільки не варто розморожувати його в мікрохвильовці).

ХЛІБ можна розморожувати в духовці або мікрохвильовій печі.

ШМАТОЧКИ ОВОЧІВ. Можна заморозити нарізану цибулю, перець тощо в пакетах. Коли вони підмерзнуть, можна відзначити на пакеті порційні лінії, щоб знати, скільки потрібно взяти за один раз.

ЛИМОННИЙ СІК І ЦЕДРА. Вичавіть лимон у формочки для льоду і помістіть в морозилку.

ТРАВИ можна заморозити в формочках для льоду з невеликою кількістю води або бульйону, щоб весь рік використовувати для супів, тушкованого м’яса або запіканок.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook