салат

Новий салат – це просто: як приготувати салат, як у ресторані, з того, що є в холодильнику

На свято хочеться приготувати щось особливе, новеньке і смачненьке. Або ж просто набридло щодня на вечерю готувати одне і те ж і потрібне хоч якесь різноманіття. Щоб експерименти вдалися, допоможе конструктор салатів. Це список інгредієнтів із шести розділів, у кожному з яких вказані продукти із певними властивостями. Для салату треба взяти по одному компоненту з кожного розділу і перемішати. Спробуйте! І ви зможете щоразу дивувати своїх гостей!

Як приготувати новий салат

ЩОСЬ ЗЕЛЕНЕ: капуста (білокачанна або пекінська), свіжа зелень (базилік, кріп, петрушка, рукола), листя салату, шпинат, селера.
ЩОСЬ ХРУМКЕ: терта морква, болгарський перець, свіжі огірки, сухарики, чипси.
ЩОСЬ ОВОЧЕВЕ: яблуко (порізане або потерте), груша, родзинки, помідори, апельсин, грейпфрут, консервована кукурудза, манго, журавлина, сливи, картопля, буряк, в’ялені помідори.
ЩОСЬ БІЛКОВЕ: м’ясо, горошок, баклажан (смажений на грилі, порізаний шматочками), броколі (обсмажена), консервована квасоля, риба (солена, копчена, обсмажена, консервована), варені яйця або омлет (порізаний шматочками).
ЩОСЬ АРОМАТНЕ: оливки, шматочки бекону, скибочки авокадо, насіння (соняшникове, гарбузове, кунжут), твердий сир.

Варіанти заправок для салатів:

  • оливкова олія + сік лимона + цукор;
  • оливкова олія + соєвий соус + бальзамічний оцет;
  • гірчиця із зернами + оливкова олія + винний оцет;
  • гірчиця + мед + лимонний сік;
  • сік лимона + часник + гірчичний порошок + варений жовток;
  • томатний сік + часник + олія + винний оцет;
  • олія + часник + жовток + лимонний сік;
  • олія + лимонний сік + гірчиця + жовток;
  • майонез + сметана + часник.

Спробуйте! Ваша кулінарна творчість створить неповторні смаки!

Радимо також інші рецепти салатів:

З архіву газети “Сім’я і дім” 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook