Ніжний сирник з яблуками на тонкому коржі
Корж: 150 г маргарину, 100 г сметани, 1 яйце, приблизно 2 скл. борошна.
Холодний маргарин посікти з 1,5 скл. борошна до крихт. Додати сметану, яйце, цукор. Швидко замісити тісто, підсипаючи борошно. Зібрати в кулю, покласти в пакеті в холодильник мінімум на 1 год.
Сирна маса: 1 кг сиру, 5 яєць, 100 г масла, 2 ст. ложки крохмалю, ваніль, 200 г цукру (за смаком).
Білки збити з цукром до стійкості. Сир з жовтками перемолоти блендером до однорідності, додати розтоплене масло, ваніль, крохмаль, перемішати до однорідності. Акуратно вмішати ложкою збиті білки.
Тісто розкотити на пергаменті, сформувавши бортики. Викласти сирну масу, розрівняти, прикрасити тонкими скибочками яблук. Випікати у розігрітій духовці при 170 ОС приблизно 1 год. Дати охолонути. Найсмачніший сирник, коли ніч постоїть у холодильнику.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати:
Сирник без борошна. Чудово ріжеться, а в роті тане! Печу тільки так!