Хліб із гарбузовим пюре та зеленою цибулею
600 мл молока. 500 мл гарбузового пюре, 50 г дріжджів, 60-70 г масла, 50-60 г олії, 1 ч. ложка з чубком солі, 1 ст. ложка з чубком цукру, 2 яйця, 1,3-1,4 кг борошна.
Зварити гарбуз, злити воду, гарбуз збити блендером або перетерти через сито. Відлити трохи теплого молока, розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і почекати до підняття шапочки. У борошно додати тепле молоко, додати яйця трохи збиті виделкою, сіль, олію, розтоплене масло, гарбузове пюре, дріжджі що підійшли і замісити тісто, не забите мукою. Змастити добре миску олією і викласти тісто в миску. Залишити в теплому місті, щоб підійшло.
Коли тісто добре підросте, обім’яти його і робити невеличкі колобки, розкочувати кожен у паляничку, змащувати кожен олійкою і присипати зеленою цибулею, складати один на один. Форму змастити олією, викласти “гармошку” у форму на ребро, залишити, щоб хліб підійшов. Потім змастити яйцем, збитим з ложкою сметани. Поставити в розігріту духовку до 180 ОС і випікати приблизно 40-45 хв до золотої скоринки. За цим рецептом тіста виходить багато, можна зробити на пів порції.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 24