Рецепти та ідеї страв з листям салату
Квашений салат
“Я квашу салат разом з першими малосольними огірочками, у трилітрову банку кладу на денце подрібнений корінь хрону, стручковий гострий перець, 5-6 зубців часнику, кілька гілочок кропу. Складаю помитий салат разом зі стеблом, а зверху невеличкі огірочки, і заливаю холодною водою з сіллю (на 3 літри – стограмова чарка), накриваю листям хрону і в погріб. За кілька днів можна смакувати з молодою картоплею”. Рецепт Тетяни Бондаренко
Рулетики (голубці, конуси) з листя салату
Листя салату можна використовувати для приготування різноманітних закусок. Їх можна робити різної форми: рулетики, голубці, конуси.
- Домашній сир, часник подрібнений, огірок і помідор порізаний дрібним кубиком, сметани трішки, кріп. Все перемішати, викласти на листя салату і загорнути рулетиками.
- Плавлений сирок, часник, яйце, майонез – потерти або перемішати. Масу замотати в листочки рулетиками.
- Домашній сир з часником, перцем. Покласти на салат, зверху – соломкою нарізану ковбасу, помідор, кріп. Скрутити листочок, як “кульочок”, що колись насіння продавали.
- Домашній сир, сметана, часник – вимішати, додати сіль, перець до смаку, соломкою болгарський перець закрутити в листя салату рулетиком.
- У листя закрутити моркву по-корейськи.
Млинці
Салат дрібно порізати, сіль, перець, збити яйця і змішати з салатом. Спекти млинці.
Яєчня
Порізати зелену цибулю, покласти на сковороду, на цибулю нарізане листя салату, зробити дві луночки, вибити два яйця, підсолити і посипати порізаною петрушкою і кропом, накрити кришкою на хвилини дві.
Рулет з лаваша
- Лист лаваша змазати майонезом з часником, посипати вареним яйцем, тертим сиром, вареною змеленою печінкою (або взяти варені курячі шлуночки) і щедро посипати порізаним салатом. Закрутити в рулет. Рецепт Людмили Зань
- Салат порізати, додати тертий сир твердий (можна плавлений), часник, кріп, йогурт перемішати, закрутити в лаваш рулетом.
Салати
- Листя салату, помідор, зелена цибулька, огірок, філе курки відварене, кусочками, фета. Заправка: бальзамічний оцет, оливкова олія, мед, сіль. Якщо бажаєте салат подати святково, робіть шарами, зверху шматочки фети обваляні в підсмаженому кунжуті. Рецепт Юлії Білик
- Салат порвати на кусочки, нарізати кропу і зеленої цибульки. Заправка: до сметани додаю солі, перцю і оцту. Залити зелень і вимішати.
- Помідор, сир (потерти), банка сардини (на 1 порцію – половина банки) і листя салату, заправити майонезом із кетчупом. Рецепт Христі Галин
- Листя салату, помідор. огірок, філе апельсина, сир фета. Заправка: оливкова олія, бальзамічний оцет, гірчиця, мед. Рецепт Лесі Огородницької
- До зеленого порваного салату зелена цибулька, варені яйця, філе варене чи смажене, кукурудза, сухарики, насіння соняшника або сезам, гірчиця, олія, можна огірки, помідори, зелень. Рецепт Ірини Ступницької
- Салат, оливки, тунець, варене яйце, ріпчаста цибуля, помідор, сіль, перець, олія. Рецепт Галини Найди
- Порвати листя салату, руколу, шпинат. Додати червону рибку, моцарелу і в’ялені помідори, оливки. Заправити: олія, перець, соєвий соус, часник, ложечка меду, гірчиця. Можна трішки додати оцту на ваш смак. Рецепт Наталі Зелінської
- Порвати листя салату, огірок порізати соломкою, варене яйце сегментами, тунець, зелена цибуля, кунжут. Соус: оливкова олія, сік лимона, сіль, перець, можна додати трошки меду та гірчиці.
Радимо також інші рецепти салатів:
- Смачні прості і швидкі літні салати
- Закуска з листя салату до шашликів “Салатка пікнікова”