страви з листям салату

Не тільки в салат: що приготувати з листя салату

Літо - сезон листя салату. Воно буває різноманітних сортів, кольорів та смаків - і все дуже корисне. Тому налягайте на салат! А ми підкажемо, що цікавого і смачного приготувати з листям салату.

Рецепти та ідеї страв з листям салату

Квашений салат

“Я квашу салат разом з першими малосольними огірочками, у трилітрову банку кладу на денце подрібнений корінь хрону, стручковий гострий перець, 5-6 зубців часнику, кілька гілочок кропу. Складаю помитий салат разом зі стеблом, а зверху невеличкі огірочки, і заливаю холодною водою з сіллю (на 3 літри – стограмова чарка), накриваю листям хрону і в погріб. За кілька днів можна смакувати з молодою картоплею”. Рецепт Тетяни Бондаренко

Рулетики (голубці, конуси) з листя салату

Листя салату можна використовувати для приготування різноманітних закусок. Їх можна робити різної форми: рулетики, голубці, конуси.

  • Домашній сир, часник подрібнений, огірок і помідор порізаний дрібним кубиком, сметани трішки, кріп. Все перемішати, викласти на листя салату і загорнути рулетиками.
  • Плавлений сирок, часник, яйце, майонез – потерти або перемішати. Масу замотати в листочки рулетиками.
  • Домашній сир з часником, перцем. Покласти на салат, зверху – соломкою нарізану ковбасу, помідор, кріп. Скрутити листочок, як “кульочок”, що колись насіння продавали.
  • Домашній сир, сметана, часник – вимішати, додати сіль, перець до смаку, соломкою болгарський перець закрутити в листя салату рулетиком.
  • У листя закрутити моркву по-корейськи.

Млинці

Салат дрібно порізати, сіль, перець, збити яйця і змішати з салатом. Спекти млинці.

Яєчня

Порізати зелену цибулю, покласти на сковороду, на цибулю нарізане листя салату, зробити дві луночки, вибити два яйця, підсолити і посипати порізаною петрушкою і кропом, накрити кришкою на хвилини дві.

Рулет з лаваша

  • Лист лаваша змазати майонезом з часником, посипати вареним яйцем, тертим сиром, вареною змеленою печінкою (або взяти варені курячі шлуночки) і щедро посипати порізаним салатом. Закрутити в рулет. Рецепт Людмили Зань
  • Салат порізати, додати тертий сир твердий (можна плавлений), часник, кріп, йогурт перемішати, закрутити в лаваш рулетом.
Салат з листям салату
Салат з листям салату

Салати

  1. Листя салату, помідор, зелена цибулька, огірок, філе курки відварене, кусочками, фета. Заправка: бальзамічний оцет, оливкова олія, мед, сіль. Якщо бажаєте салат подати святково, робіть шарами, зверху шматочки фети обваляні в підсмаженому кунжуті. Рецепт Юлії Білик
  2. Салат порвати на кусочки, нарізати кропу і зеленої цибульки. Заправка: до сметани додаю солі, перцю і оцту. Залити зелень і вимішати.
  3. Помідор, сир (потерти), банка сардини (на 1 порцію – половина банки) і листя салату, заправити майонезом із кетчупом. Рецепт Христі Галин
  4. Листя салату, помідор. огірок, філе апельсина, сир фета. Заправка: оливкова олія, бальзамічний оцет, гірчиця, мед. Рецепт Лесі Огородницької
  5. До зеленого порваного салату зелена цибулька, варені яйця, філе варене чи смажене, кукурудза, сухарики, насіння соняшника або сезам, гірчиця, олія, можна огірки, помідори, зелень. Рецепт Ірини Ступницької
  6. Салат, оливки, тунець, варене яйце, ріпчаста цибуля, помідор, сіль, перець, олія. Рецепт Галини Найди
  7. Порвати листя салату, руколу, шпинат. Додати червону рибку, моцарелу і в’ялені помідори, оливки. Заправити: олія, перець, соєвий соус, часник, ложечка меду, гірчиця. Можна трішки додати оцту на ваш смак. Рецепт Наталі Зелінської
  8. Порвати листя салату, огірок порізати соломкою, варене яйце сегментами, тунець, зелена цибуля, кунжут. Соус: оливкова олія, сік лимона, сіль, перець, можна додати трошки меду та гірчиці.

Радимо також інші рецепти салатів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook