… В тому, щоб сипати сіль на вугілля. Потрібно ще й не зводити очей з вугілля та м’яса під час готування. Більша частина успіху залежить не від маринаду, а від способу приготування.
Правильна температура та жар — це найскладніше в приготуванні шашлику. Саме це допоможе вам приготувати неймовірно смачне м’ясо. Також такий спосіб можна використовувати для приготування й інших страв на мангалі.
Зазвичай ми беремо пляшку з водою та періодично гасимо ділянки займання. Вогонь розгоряється через жир, який стікає з м’яса на вугілля та нерівномірно пропікається. Якщо в цей час додавати до жару воду, це лише продовжить час приготування й псується вугілля, на якому ще можна було приготувати кілька шампурів овочів. Щоб зберегти якість вугілля, потрібно просто використовувати кухонну сіль.
- Підготуйте вугілля.
- Посипте на вугілля 100 г солі. Тут варто бути обережним, оскільки сіль може вибухати.
- Коли реакція закінчиться, приступайте до приготування шашлику за улюбленим рецептом.