Налисники по-новому: запечені у вершковому соусі

Ці млинці виходять такі ніжні, що можна їсти губами. А запечені у скляній або керамічній формі - їх можна навіть гостям подати, це смачно і красиво.

Запечені млинці під вершковим соусом

Млинці: 750 мл молока, 300 г борошна, 2 яйця, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка цукру, 1/2 ч. ложки солі. Начинка: 500 г сиру, 4 ст. ложки цукру, 2 яйця, 100 г родзинок, 10 г ванільного цукру. Соус: 200 мл вершків (33%), 2 ст. ложки цукру, 1 яйце.
Яйця, цукор, сіль збити міксером до легкої пінки. Налити частину (~300 мл) теплого молока, розмішати, додати борошно, розмішати до однорідності, додати решту теплого молока, перемішати. Додати олію, все знову добре перемішати і дати тісту відпочити 20-30 хв. Посмажити млинці на вогні трошки менше середнього.
Родзинки замочити в гарячій воді на 10 хв, обсушити паперовими рушниками. Для начинки всі інгредієнти збити погружним блендером.
На млинець класти приблизно 1 ст. ложку начинки, розмастити, зверху посипати родзинками і скрутити рулетом (так всі млинці), розрізати їх навпіл.
Форму для випікання змастити маслом, скласти млинці рядочками так, щоб вони заходили один на один. Полити зверху соусом, накрити фольгою і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хв. Далі відкрити фольгу і залишити ще на 10 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook