Найсильніша молитва про здоров’я до Пантелеймона Цілителя

Найсильніша молитва за здоров’я хворої людини – це молитва, промовлена з глибокою вірою та щирістю. Така молитва працює навіть на відстані, часто творить справжні дива.

Читати молитву за здоров’я хворого дозволяється як в стінах храму, так і у себе вдома, перед іконами святого.

Просити про здоров’я і зцілення від хвороби можна і за себе, і за своїх рідних і близьких людей (батьків, дітей, чоловіка, дружину, інших родичів і друзів).

Однак перед зверненням до святого з проханням потрібно обов’язково переконатися, що хворий був охрещений в церкві.

Звичайно, ніщо і ніхто не забороняє молитися за здоров’я людини не хрещеної, але в цьому випадку ефективність може значно знизитися. Отже, самою сильною молитвою про здоров’я є молитва до Пантелеймона Цілителя.

Історія Великомученика Пантелеймона

Народжений в ІІІ столітті, майбутній святий мав батьків різної віри. Батько його був язичником, а мати християнкою.

Вона завжди виховувала його за законами істинної віри, але рано залишила цей світ, і юнакові довелося повірити в ідолопоклонство.

Він з’явився на навчання мистецтву лікування, де проявив свої здібності і був покликаний до двору римського імператора Максиміана.

Але одного разу він побачив, як пресвітер Єрмолай воскресив отруєного хлопчика за допомогою молитви до Ісуса Христа. З цього моменту він прийняв християнство і став лікарем.

Пантелеймон безоплатно допомагав кожному, хто потребував, і не просив за це ніяких грошей. Тим самим він розгнівав багатьох римських цілителів, які стали втрачати дохід, і був викликаний на суд до імператора.

Тоді цілитель запропонував влаштувати змагання: запросити хвору людину і віддати його на лікування до язичницьких жерців.

А потім він сам спробує позбавити людину від недуги. Той, хто зможе допомогти страждаючому, і стане носієм істинної віри.

Хворий позбувся хвороби тільки завдяки силам Пантелеймона, чим він викликав сильний гнів імператора.

Цілитель піддався страшним мукам, але завдяки молитвам нічого не могло погубити святого. Він з гідністю пережив всі страждання, а коли за наказом імператора його кинули до диких звірів, ті не сміли доторкнутися до християнина, а смиренно вляглися біля ніг лікаря.

Під час молитви голос закликав Пантелеймона на Небеса, і тільки після цього кат зміг відсікти голову святому християнину.

Молитва за здоров’я

Цілитель Пантелеймон є покровителем усіх страждають і терплять муки хвороби.

Пантелеймон Цілитель – визнаний і шанований покровитель медичних працівників сучасності. Також Святий Пантелеймон закликається в тих важких випадках, коли необхідне втручання лікарів в тіло людини – операції, вправлення вивихів або переломів.

Люди моляться йому перед серйозною операцією, просять про зцілення, про православне диво і допомоги при найстрашніших захворюваннях. При цьому він здатний захистити кожну людину і відвести всі недуги. Образ святого прийнято розташовувати біля ліжка хворого.

“О, преславний цiлителю, великомучениче Пантелеймоне! Поглянь милостивим оком твоїм на людей, що перед твоєю чесною iконою до Господа моляться щиро i просять вiд тебе помочi й заступництва. Донеси до Господа Бога нашого щиросерднi наші прохання й благання i допоможи вимолити грiхiв наших прощення й помилування.

Ми бо – через беззаконня, переступи й провини нашi – не маємо належної відваги очей пiдвести на висоту небесну, анi пiднести голос молiння до неприступної слави Божої.

Ти ж прийняв вiд Христа Спаса благодать недуги вiдганяти, немочi зцiлювати.

Тож просимо тебе: не вiдкинь нас, недосконалих і грішних, що приходимо до тебе i благаємо: будь нам Господньою утiхою в печалях, цією Небесною силою і благодаттю зцiли прелютi недуги нашi, разом з нами вимоли в Бога всiм нам усе те, що для Його помилування, очищення й спасiння потрiбне; щоб, молитвами нашими й твоїми Божу благодать i милiсть отримавши, прославляли ми всякого добра Скарбницю й дарiв Подателя Бога, у Тройцi Пресвятiй Єдиного, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.”

Цей священний текст є сильним джерелом життєвих сил і міцного здоров’я.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook