Найсмачніший рецепт кабачкової ікри. Простий та смачний рецепт без майонезу. До речі, така кабачкова ікра смачніша, ніж в магазині.
Кабачкова ікра на зиму
- 1,5 кг очищених кабачків, 500 г моркви, 500 г цибулі, 5 зубців часнику, 125 мл рафінованої олії, 50 г цукру, 25 г солі, 150 г томатної пасти, 0,5 ч. ложки перцю чорного меленого, 25 мл 9% оцту. Вихід – 4-5 баночок по 0,5 л.
Помити й очистити овочі від шкірки. Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібними шматочками, моркву натерти крупно. Нагріти пательню, налити олію, викласти овочі і смажити 10 хвилин, періодично помішуючи. Тим часом нарізати очищені кабачки дрібними кубиками.
У каструлю, в якій будете готувати ікру, викласти просмажені овочі та нарізані кабачки, додати цукор, сіль. Поставити на вогонь, помішуючи довести до кипіння і проварити 30 хвилин на середньому вогні. Далі додати перець і томатну пасту, помішуючи продовжувати варити ще 10 хвилин. Вкінці додаємо оцет, зняти з вогню і пробити блендером всю овочеву масу, до однорідності.
Стерилізувати баночки, я закриваю зазвичай у 0,5 л. Стерилізую 5 хвилин. Гарячу ікру розлити по баночках і закрутити. Накрити рушниками до повного охолодження.
Кабачкова ікра виходить дуже смачна, набагато смачніша, ніж в магазині. Закриваю за цим рецептом кабачкову ікру вже чотири роки. Не стерилізую – банки не здуваються і не вибухають.
Рецепт і фото Марини Хвиль
Відео приготування ряжанки можна подивитися тут:
Радимо також інші перевірені рецепти кабачкової ікри від господинь:
- Дуже смачна кабачкова ікра з томатом і майонезом
- Кабачкова ікра “Як колишня”. Готую так щороку, смачнішої не їла!
Post Views: 52