Ікра з баклажанів на зиму
- 2 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг солодкого перцю, 500 мл олії, 2 ст. ложки солі (60 г), 200 г цукру, 1 шт. перцю гострого, 3 зубці часнику, 3 ч. ложки оцту.
- Вихід – 4 л ікри.
Баклажани промити, просушити, нарізати зі шкіркою кубиками, посолити і залишити на 30 хвилин. Далі злити рідину, якщо вона утворилась. Цибулю, перець нарізати кубиками. Моркву натерти. Помідори надрізати і облити кип’ятком, очистити від шкірочки.
На сковорідку налити олію, нагріти. Далі по черзі обсмажити баклажани, цибулю, моркву – все окремо. Помідори накрити кришкою і протушкувати, поки з них не випарується рідина.
Усе викласти у каструлю, додати нарізаний гострий перець, сіль, цукор. Помішуючи, все разом тушкувати 40 хвилин. Вкінці додати оцет, проварити 10 хвилин. Далі можна ікру перебити блендером або залишити шматочками, закрити у стерилізовані баночки.
Рецепт і фото – Марини Хвиль
Переглянути відео приготування можна тут:
Спробуйте також приготувати:
- Любите баклажани? Тоді обов’язково приготуйте баклажани по-корейськи
- Мариновані фаршировані баклажани
Post Views: 37