Слойка з вишнями
Форма 25Х27 см. 1 п. маргарину, 3 скл. (по 250 мл) борошна, 4 яйця (жовтки і білки окремо), 1 скл. сметани, 1 ч. ложка оцту. Розпушувача не потрібно!!!
Борошно перетерти в крихту з маргарином. Додати інші компоненти (крім білків) і замісити тісто. Готове тісто поставити на холод на 2-3 год, а ще краще на ніч. Розділити на 6 частин. Білки збити з 1 скл. цукру і додати вишневий кисіль (1 пачку, у мене польський).
Розкотити тоненько корж, викласти 1/3 білків, вишні (в своєму соку) і накрити ще одним коржем. Гарно заліпити краї. Випікати при температурі 170 °С до ледь золотистого кольору.
Крем на ваш розсуд. В мене масляний зі згущеним молоком (сирим) (300-400 г масла збити, поступово додати 1 б. згущенки). Крему робити багато. Перемащувати коржі і гарно притискати, щоб пляцок при нарізанні не розшаровувався. Готовий пляцок має постояти кілька годин, щоб просочитися.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 502