Найкраще тісто для вареників з ягодами (полуницею, вишнями, чорницями та іншими). Легко розкочується, а вареники не рвуться!

Яке літо без вареників з ягодами? У моїй сім'ї найбільше люблять з полуницею і чорницею, а я з вишнями. Тісто для вареників завжди готую за одним рецептом. Воно дуже еластичне, легко розкочується, вареники не розварюються, а ще гарно заморожуються.

Для приготування вареників з ягодами потрібне особливе тісто. Адже ягоди під час приготування пускають сік. Тому іноді вареники розліплюються, пливуть, можуть розварюватися. Найкраще тісто для вареників з ягодами – заварне. Воно еластичне, ніжне, з ним приємно і легко працювати. І готові вареники не розлазяться, не течуть, добре тримають форму.

Тісто для вареників з ягодами

  • 300 мл окропу, 4 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі, 1 яйце, приблизно 4,5 скл. борошна. Начинка: ягоди (полуниця, вишні, чорниці тощо, свіжі або заморожені (розморожувати не треба!)), цукор (класти безпосередньо у вареник на ягоди).

Яйце перемішати  з сіллю та олією, додати 3,5 скл. борошна, перемішати, зробити посередині лунку, влити весь окріп, перемішати ложкою. Потім вимісити руками, підсипаючи борошно. Обгорнути плівкою, залишити на 30-40 хв. Злегка припудрити стіл борошном, розкотити тонким пластом тісто, вирізати кружечки, зліпити вареники. Варити в окропі близько 3 хв.

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook