Для приготування вареників з ягодами потрібне особливе тісто. Адже ягоди під час приготування пускають сік. Тому іноді вареники розліплюються, пливуть, можуть розварюватися. Найкраще тісто для вареників з ягодами – заварне. Воно еластичне, ніжне, з ним приємно і легко працювати. І готові вареники не розлазяться, не течуть, добре тримають форму.
Тісто для вареників з ягодами
- 300 мл окропу, 4 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі, 1 яйце, приблизно 4,5 скл. борошна. Начинка: ягоди (полуниця, вишні, чорниці тощо, свіжі або заморожені (розморожувати не треба!)), цукор (класти безпосередньо у вареник на ягоди).
Яйце перемішати з сіллю та олією, додати 3,5 скл. борошна, перемішати, зробити посередині лунку, влити весь окріп, перемішати ложкою. Потім вимісити руками, підсипаючи борошно. Обгорнути плівкою, залишити на 30-40 хв. Злегка припудрити стіл борошном, розкотити тонким пластом тісто, вирізати кружечки, зліпити вареники. Варити в окропі близько 3 хв.
Читайте також:
-
Картопляне тісто на пиріжки. Виходять пухкі і довго не черствіють
-
Супертісто для пельменів і вареників
Post Views: 49