Рецепт 1
500 г пелюсток (їх треба зібрати зранку того ж дня, інакше напій не буде ароматним), 2,5 л води, 700 г цукру, 2 ч. ложки лимонної кислоти, 300 мл спирту.
Пелюстки перебрати, викласти у велику каструлю. Окремо закип’ятити 2 л води з лимонною кислотою, залити цим окропом пелюстки, накрити кришкою, залишити до повного охолодження. Поставити в холодильник на 2 доби, дуже щільно (герметично) закривши кришкою. Процідити, віджавши пелюстки. Приготувати сироп з цукру і решти води, остудити. Змішати трояндовий настій, сироп і спирт. Перелити у банки, поставити у темне місце на 2 тижні.
Рецепт 2
1 л горілки, 300 г пелюсток, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 1 кг цукру, 1 л води.
Пелюстки перебрати, помити, перемолоти з цукром, додати горілку і воду, збовтати. Закупорити поставти на 30 днів у темне місце. Відфільтрувати, додати лимонну кислоту, розлити закупорити. Можна вживати через 3 дні.
Рецепт 3
350 г пелюсток троянди, 800 г цукру, 3 ч. ложки лимонної кислоти, 1,6 л холодної кип’яченої води, 800 мл горілки.
Пелюстки перебрати, перемолоти з 1 скл. цукру і лимонною кислотою на кашку, викласти в посудину і поставити у холодильник на 3 дні. Закип’ятити воду з рештою цукру, охолодити і вимішати з трояндовою масою. Поставити у холодильник і витримати 7-10 днів, помішуючи кожен день.
Відцідити, додати горілку і закоркувати в пляшки. Лікер готовий!