ябчанка

На Спаса готую стародавню страву з яблук – ябчанку. Як це смачно, словами не переказати!

Ябчанка (поливка, полявка, киселиця) – стародавній десерт із яблук, який нагадує мус. Їдять його холодним, набираючи ложкою і смакуючи з пиріжками чи пампушками. Це дуже смачно! Так готувала ще моя бабуся.

Ябчанка (поливка, полявка – у різних регіонах назва різна)

Рецептом поділилася Лариса Пошпур

  • Яблука сорту пеперівка або інші ароматні кисло-солодкі яблука ранніх сортів (приблизно 800 г), молоко (приблизно 150 мл), сметана (приблизно 150 мл), борошно або пудинг (приблизно 2 ст. ложки), цукор, ваніль, кориця.

Почищені яблука порізати дрібними кубиками, залити водою, щоб ледь покрила яблука, поставити варити на 20-30 хв. Запах при варінні неймовірний! Взяти трошки молока (можна і води), розвести його навпіл зі сметаною, додати трішки кориці чи ванільного цукру і борошна (або порошку пудингу). Добре збити вінчиком.

Яблука посолодити на свій смак і тонкою цівкою влити борошняну суміш, помішувати, щоб не було грудочок. Можна перемолоти блендером. Проварити ще 2-3 хв і готово. За густиною має бути як манна каша.

Радимо також приготувати пиріг з яблуками за іншими перевіреними рецептами:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook