пакет з м'ясом

М’ясо не терпить пакетів: як правильно зберігати продукти

Щоб продукти залишалися свіжими якомога довше, важливо знати, де і як їх зберігати. Деякі з них не люблять поліетиленові пакети, інші – погано переносять сусідство з певними овочами чи фруктами. У цій статті ви знайдете прості поради, які допоможуть уникнути псування їжі та зберегти її смак.

Які продукти не можна зберігати в пакетах

Деякі продукти не варто зберігати в поліетиленових пакетах, оскільки їм потрібен доступ повітря.

  • Випічку краще тримати на тарілці, прикривши серветкою.
  • Жирні продукти (масло, ковбаса) зберігають смакові якості в пергаменті або фользі. Сир найкраще тримати в емальованому або скляному посуді.
  • Огірки та зелень не люблять сусідства з яблуками та грушами – через це вони стають м’якими. Петрушка непогано зберігається в поліетилені, а кріп – у склянці з водою.
  • М’ясо і рибу для тривалого зберігання краще заморожувати в окремих пакетах. Готові страви добре зберігаються в морозильнику без солі та приправ.
  • Якщо м’ясо або рибу планують приготувати найближчим часом, їх краще зберігати в емальованому посуді ближче до морозильної камери, накривши марлею або серветкою.
  • Деякі продукти, як-от банани та груші, не варто тримати в холодильнику. Те ж стосується і консервації – це може вплинути на циркуляцію повітря, скоротивши термін зберігання інших продуктів.

Не варто зберігати поруч такі продукти

  1. сир – із фруктами, овочами та копченостями;
  2. ковбасні вироби – з овочами та фруктами;
  3. коренеплоди (капуста, картопля, буряк) – з фруктами;
  4. банани – з апельсинами, мандаринами, грейпфрутами та томатами;
  5. рибу – з хлібом, салатами, виноградом;
  6. готові страви – з сирими продуктами.

З архіву газети “Сім’я і дім” 

Радимо також прочитати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook