Щоб продукти залишалися свіжими якомога довше, важливо знати, де і як їх зберігати. Деякі з них не люблять поліетиленові пакети, інші – погано переносять сусідство з певними овочами чи фруктами. У цій статті ви знайдете прості поради, які допоможуть уникнути псування їжі та зберегти її смак.
Які продукти не можна зберігати в пакетах
Деякі продукти не варто зберігати в поліетиленових пакетах, оскільки їм потрібен доступ повітря.
- Випічку краще тримати на тарілці, прикривши серветкою.
- Жирні продукти (масло, ковбаса) зберігають смакові якості в пергаменті або фользі. Сир найкраще тримати в емальованому або скляному посуді.
- Огірки та зелень не люблять сусідства з яблуками та грушами – через це вони стають м’якими. Петрушка непогано зберігається в поліетилені, а кріп – у склянці з водою.
- М’ясо і рибу для тривалого зберігання краще заморожувати в окремих пакетах. Готові страви добре зберігаються в морозильнику без солі та приправ.
- Якщо м’ясо або рибу планують приготувати найближчим часом, їх краще зберігати в емальованому посуді ближче до морозильної камери, накривши марлею або серветкою.
- Деякі продукти, як-от банани та груші, не варто тримати в холодильнику. Те ж стосується і консервації – це може вплинути на циркуляцію повітря, скоротивши термін зберігання інших продуктів.
Не варто зберігати поруч такі продукти
- сир – із фруктами, овочами та копченостями;
- ковбасні вироби – з овочами та фруктами;
- коренеплоди (капуста, картопля, буряк) – з фруктами;
- банани – з апельсинами, мандаринами, грейпфрутами та томатами;
- рибу – з хлібом, салатами, виноградом;
- готові страви – з сирими продуктами.
Радимо також прочитати:
- Як зберігати м’ясо в морозильнику
- Ось як зберігати буряк… Довго не гниє і залишається свіжим
- Як зберігати цибулю, щоб не гнила
Post Views: 223