Мусовий торт з ківі
- Бісквіт: 2 яйця, 120 г борошна, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 40 г вершкового масла, 80 мл молока, 5 г розпушувача, щіпка солі.
- Желе з ківі: 500 г ківі, 80 г цукру, 12 г желатину + 70 мл води, за потреби зелений барвник.
- Мус із маскарпоне: 250 г маскарпоне, 100 г білого шоколаду, 100 мл молока, 40 г цукру, 270 мл вершків 33-35%, 10 г желатину + 60 мл води.
Розтопити вершкове масло з молоком. Збити яйця з цукром і ванільним цукром до пишності. Поступово ввести теплу суміш масла і молока, просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Перемішати до однорідності. Випікати у формі 20 см при 180°C 30-35 хвилин.
Для конфі ківі нарізати кубиками, змішати з цукром і довести до кипіння. Додати розчинений желатин, збити блендером, додати барвник і остудити до кімнатної температури.
Для мусу желатин замочити у воді. Молоко з цукром довести до кипіння, додати желатин і білий шоколад, розмішати до розчинення шоколаду. Додати маскарпоне, збити до однорідності.
Вершки збити до м’яких піків, обережно змішати з маскарпоне.
Форму застелити ацетатною плівкою. Влити 2/3 мусу, охолодити до застигання. Викласти конфі, знову охолодити. Додати решту мусу, зверху покласти корж товщиною 2 см. Охолоджувати ніч. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
- Торт “Чарівна весна” зі шпинатним бісквітом, ківі і яблуками
- Панакота з ківі та бананом – ідеальний літній десерт